Categorie
Bijgerechten
Op deze pagina vind je alle bijgerechten zoals aardappelgratin, rode kool, pommes duchesse, gebakken aardappeltjes of witlof met ham en kaas uit de oven
Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes
Een supermakkelijk en snel 1 pansgerecht welke je in no time op tafel zet. Geen gekookte boerenkool maar lekker gewokt, zo blijft alle smaak behouden. De zoete aardappel gaat even 15-20 minuutjes in de oven zodat je deze straks gelijk mee…
Ratatouille, boordevol verse groenten
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten. Het is makkelijk te maken en ook nog eens koolhydraatarm. Je eet Ratatouille als bijgerecht, gewoon als groenten maar ook lekker met rijst of een stuk verse ciabatta
Ratatouille…
Platbrood van de BBQ
Deze platte broodjes zijn supersnel en makkelijk te maken op de bbq of op de grill. Er zit geen gist in deze broodjes dus je hoeft niet te wachten tot het deeg gerezen is. Verder kun je eindeloos variëren met deze lekkere platte broodjes…
Auberginetaartje met mozzarella en pesto
Dit auberginetaartje met tomatensaus, mozzarella en pesto is helemaal niet zo moeilijk te maken en kun je prima neerzetten als je mensen te eten krijgt of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Je kunt dit auberginetaartje eten als lunch,…
Kweepeer compote, zo maak je zelf heerlijke compote van kweepeer
Kweepeer compote. Kweeperen of kweeappels zijn verwant aan de appel, peer en lijsterbes en komt vooral voor in de zuidelijke landen van Europa en in Japan is deze vrucht ook erg bekend. In Nederland kennen veel mensen de kweepeer of…
Zongedroogde tomaatjes, zo maak je ze zelf!
Zongedroogde tomaten maak je heel makkelijk zelf. De meeste mensen kopen een potje met zongedroogde tomaten maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kon maken? Het mooiste is om in het tomatenseizoen lekker veel tomaten te kopen en…
Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst, lekker opgebakken rijst met tomaat, kidneybonen, sperzieboontjes, mais en platte peterselie heerlijk gebruid met knoflook en komijn. Je kunt deze rijst zowel warm als koud als bijgerecht serveren. Lekker als onderdeel van…
Zoete aardappel uit de oven maak je zo het lekkerste
Zoete aardappel uit de oven. Zoete aardappel ook wel bataat genoemd is erg gezond. Het zit boordevol vezels en veel vitamine B. Vitamine B speelt een belangrijke rol bij het omzetten van voedsel naar energie.
Kinderen zijn over het…
Gestoofde worteltjes
Deze gestoofde worteltjes zijn heel erg lekker en ik vind worteltjes altijd zo gezellig op tafel staan door de mooie oranje kleur, dan nog een beetje groene peterselie erover en het is en blijft een klein feestje op tafel deze “ouderwetse”…
Tomatensalade met linzen en rode ui
Tomatensalade met linzen en rode ui. Een heerlijk bijgerecht van tomaten, linzen en rode ui. Super makkelijk te maken en door de linzen ook nog eens voedzaam.
Tomatensalade linzen recept
6 tomaten
1 rode ui
1 klein blikje linzen…
Maissalade met radijs
Deze maissalade met radijs is prima geschikt om als bijgerecht te serveren bijvoorbeeld bij mexicaanse gerechten zoals chili con carne. Maar deze maissalade kan je ook gewoon eten bij gebakken aardappelen met een goed gebakken biefstuk. Als…
Komkommersalade met dille en yoghurtdressing
Komkommersalade is een lekker fris bijgerecht zowel bij een maaltijd als bij bv een BBQ. Deze salade is het lekkerste als je de dressing net voor het serveren pas door de komkommer heen roerd. Wel is het lekker om de dressing al wat eerder…
Zoete aardappelpuree
Deze puree van zoete aardappel verschilt qua bereiding niet zoveel van de gewone aardappelpuree. Zoete aardappelpuree is gewoon als bijgerecht te eten net als dat je zou doen met “gewone” aardappelpuree. In Amerika staat de puree van zoete…
Gebakken aardappelen
Gebakken aardappelen komen net als aardappelpuree bij de meeste Nederlanders geregeld op tafel en niet zo gek ook natuurlijk ze zijn heerlijk. Je kunt de gekookte aardappelen van de dag ervoor opbakken, blokjes aardappel snijden en die…
Gebakken champignons
Gebakken champignons zijn heerlijk met bv toast om als lunch te eten maar je kunt gebakken champignons ook eten als bijgerecht bij bv gebakken biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Echt lekkere gebakken champignons worden in een…
Aardappelen uit de oven met bacon, kaas en creme fraiche
Deze aardappelen uit de oven met bacon zijn super lekker en heel erg makkelijk om klaar te maken. Je schuift ze in de oven, na 20 minuten doe je de bacon en kaas erop en dan nog even kort terug in de oven en je kunt al genieten van deze…
Rabarber koken
Rabarber is een groente ipv een fruitsoort zoals veel mensen denken. Vroeger stond rabarber vaker als groente op tafel als in deze tijd terwijl rabarber koken misschien wel 1 van de makkelijkste “recepten”is. Strikt genomen heb je voor het…
Witlof met ham en kaas uit de oven
Witlof met ham en kaas uit de oven, wie kent het niet? Met kerst is het denk ik wel 1 van de groenten die bij een hoop mensen op tafel komt, zeker als er traditioneel gegeten word.
Op zich niet gek want je kunt het goed voorbereiden en…
Aardappelpuree maken
Aardappelpuree staat bij veel huishoudens regelmatig op het menu en geloof het of niet maar een hoop mensen maken aardappelpuree uit een pakje. Aangezien ik geen voorstander ben van koken uit pakjes en zakjes leg ik je hier uit hoe je zelf…
Rode kool koken, zo maak je de lekkerste rode kool met appeltjes
Zelf rode kool koken is iets wat maar weinig mensen doen tegenwoordig. Veel mensen kiezen voor rode kool uit een glazen pot of gaan voor diepvries rode kool. Vaak komt dit doordat mensen geen tijd meer nemen om te koken en om lekkere rode…