Ratatouille, boordevol verse groenten
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten. Het is makkelijk te maken en ook nog eens koolhydraatarm. Je eet Ratatouille als bijgerecht, gewoon als groenten maar ook lekker met rijst of een stuk verse ciabatta
Ratatouille recept
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- Halve aubergine in blokjes
- Halve courgette in blokjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 8 champignons in 4en gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 verse tomaten in stukjes gesneden
- Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
- Takje tijm
- Takje rozemarijn
- Basilicum
- Olijfolie om te bakken
- Scheutje water of bouillon
Ratatouille maken
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie om te baken
- Voeg de knoflook toe en bak op zacht vuur aan, voeg dan de champignons toe en bak ook even mee
- Doe dan alle groenten erbij (behalve de tomaat en de tomatenpuree)
- Bak dit 5 minuten mee maar pas op dat het niet te hard gaat
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
- Bak de tomatenpuree even mee om deze te ontzuren
- Voeg dan een scheutje water/bouillon toe samen met de tijm en rozemarijn
- Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
- Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
- Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen.
Ingrediënten
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- Halve aubergine in blokjes
- Halve courgette in blokjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 8 champignons in 4en gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 verse tomaten in stukjes gesneden
- Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
- Takje tijm
- Takje rozemarijn
- Basilicum
- Olijfolie om te bakken
- Scheutje water of bouillon
Bereiding
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie om te baken
- Voeg de knoflook toe en bak op zacht vuur aan, voeg dan de champignons toe en bak ook even mee
- Doe dan alle groenten erbij (behalve de tomaat en de tomatenpuree)
- Bak dit 5 minuten mee maar pas op dat het niet te hard gaat
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
- Bak de tomatenpuree even mee om deze te ontzuren
- Voeg dan een scheutje water/bouillon toe samen met de tijm en rozemarijn
- Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
- Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
- Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
- Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen.