Website met heerlijke recepten en kooktips

Gebakken champignons

3 33.799

Gebakken champignons zijn heerlijk met bv toast om als lunch te eten maar je kunt gebakken champignons ook eten als bijgerecht bij bv gebakken biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Echt lekkere gebakken champignons worden in een klontje boter gebakken, ikzelf gebruik altijd margarine en daarna als de champignons goed gebakken zijn en het vuur iets lager kan dan doe ik er nog een klein klontje roomboter doorheen.

Gebakken champignons wat heb je nodig

  • 250 champignons (gewone of kastanjechampignons)
  • 25 gram margarine
  • 10-15 gram roomboter
  • zout en peper
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes en gewassen

Gebakken champignons maken

  1. Snijd de champignons in plakjes (grote champignons eerst een keer doorsnijden)
  2. Zet een pan op het vuur met de margarine en laat heet worden
  3. Voeg dan de champignons toe en laat lekker bakken
  4. Schud regelmatig aan de pan en hussel de champignons om, houd het vuur hoog
  5. Zodra de champignons slinken en lekker bruin gebakken zet het vuur iets lager en voeg het klontje roomboter toe en bak nog een minuutje goed door
  6. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de gewassen bosui toe
  7. Serveer bij het vlees of serveer er 1 of 2 toastjes bij met roomboter als lunch
Gebakken champignons

Gebakken champignons

4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 champignons gewone of kastanjechampignons
  • 25 gram margarine
  • 10-15 gram roomboter
  • zout en peper
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes en gewassen

Bereiding

  • Snijd de champignons in plakjes (grote champignons eerst een keer doorsnijden)
  • Zet een pan op het vuur met de margarine en laat heet worden
  • Voeg dan de champignons toe en laat lekker bakken
  • Schud regelmatig aan de pan en hussel de champignons om, houd het vuur hoog
  • Zodra de champignosn slinken en lekker bruin gebakken zet het vuur iets lager en voeg het klontje roomboter toe en bak nog een minuutje goed door
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de gewassen bosui toe
  • Serveer bij het vlees of serveer er 1 of 2 toastjes bij met roomboter als lunch

 

Je zou ook graag
3 Comments
  1. Fabian zegt

    5 sterren
    Ze waren heerlijk!

  2. Nienke zegt

    5 sterren
    Lekker samen met gebakken biefstuk gegeten

  3. Muriel zegt

    5 sterren
    Erg lekker!

4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.